OVER WILLEMIJN

Haar carrière begon toen ze als meisje van 2 haar moeder verbood zich te bemoeien met haar kledingkeuzes. Sinds 2012 is Willemijn activistisch en eigenwijs stylist en art director met vooruitziende blik:

“In al mijn projecten, groot of klein, stop ik mijn ziel. In mijn perfectionisme heb ik vaak de neiging om grenzeloos te zijn, voor mij persoonlijk soms vermoeiend, maar in mijn werk een belangrijke eigenschap! Ik wilde vroeger graag schrijfster worden, verhalen vertellen, mijn fantasie inzetten om anderen te prikkelen. En dat is wat ik nu doe, alleen dan in het visuele: in de maak van fotoseries, in artistieke ruimtestyling, in verrassend set design.

Ik ga niet mee in de massa(productie) en ben altijd op zoek naar het gedurfde & artistieke. Dat kan heel uitgesproken of subtiel zijn, ik ben daar fijngevoelig in!”

KLANTEN & PUBLICATIES

L’officiel Netherlands MENDO BOOKS Mysteryland Sacláb Zyanya Keizer Prestige Hongkong Ajbilou Rosdorff (Fashion Week Amsterdam S/S 2018) CREENSTONE Dutch Sustainable Fashion Week Iwaarden Artwork INK. Hotel KPMG Jaarbeurs Utrecht M-ODE 2018 Judith van Vliet x Amber Ambrose Aurele PS. Poelman Het Parool &C muzikant Pearl Joan Whoppah The Daily Indie RTV Utrecht Delectro i-D Netherlands Fleurop NIEUWHEILIG.NU Studio Chris van den Elzen Mirror Mirror Magazine FotoFestival Naarden Harper’s Bazaar Hongkong Vogue.it LXRY TV – SBS6 Fashion in Motion

“Via via op Willemijn haar website terecht gekomen. Zonder één woord wisseling voelde ik dat Willemijn een match met ons zou zijn. Wij waren opzoek naar een omschrijving, een kern, de essentie van ons festival. De opdracht was niet meteen helemaal duidelijk maar doordat ze naar ons luisterde alles opschreef en veel kritische vragen stelde haalde ze de juiste nodige informatie.

 We zijn omver geblazen hoe ze met haar talent met zo weinig input ons manifest heeft beschreven. Dankzij haar brede zicht en gevoel voor creativiteit bracht ze ons meer dan alleen woorden. Haar inleving is haar kracht! Haar enthousiasme en rust maakt haar ook nog eens heel fijn persoon in aanwezigheid. 

 Ik heb enorm genoten van de samenwerking met Willemijn, dankjewel!”

Jill van Raan – Art director Mysteryland (ID&T)

Lost Romance, Whoppah, 2023
Messmerizing, DDW, 2022
Mantis, Muntgebouw, 2019
Fair Wear Foundation, De Hallen Amsterdam, 2018

TENTOONSTELLINGEN

Mantis, Muntgebouw Utrecht, 2018
Royal Academy of Art, Den Haag, 2017
Sieraad Art Fair, Amsterdam, 2016
FotoFestival Naarden, Naarden, 2015

Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam, 2013
De Doelen, Rotterdam, 2012
Diploma’s: bachelor social studies & styling

byWillemijn
Waar je verrast & geïnspireerd wordt

Werk je in de mode-, kunst- of interieurbranche & wil je geïnspireerd worden? Ik doe regelmatig brainstorm sessies om je creatieve proces de juiste boost te geven.

 

Bij RTV Utrecht versloeg ze enkele jaren live modenieuws met als hoogtepunten: Het bespreken van eigen werk en verkiezingsgedachten uitwisselen met Maarten van Rossum

Voel je altijd vrij om contact met me op te nemen!